Metallin kierrätys

Metalliromun kierrättäminen kannattaa!

Se on ekoteko, josta sinä hyödyt. Kierrätettyjen materiaalien käyttäminen tuotteiden valmistuksessa yleistyy koko ajan. Keräämme kierrätettäviä metalleja ja romurautaa niin yrityksiltä, rakennusliikkeiltä, kunnilta kuin yksityishenkilöiltäkin.

Kokonaisvaltainen ja vastuullinen metallien kierrätyspalvelu

Haluamme auttaa sinua pääsemään metalliromusta eroon helposti ja tuloksekkaasti. Maksamme alumiiniromusta, romukuparista, romumessingistä, ruostumattomasta teräksestä, lyijystä, romuakuista, romukaapeleista ja romuraudasta. Voit siis matalalla kynnyksellä olla meihin yhteydessä, mikäli nurkissasi pyörii metalliromua, josta haluat hankkiutua eroon. Huolehdimme metalli- ja rautaromun lajittelusta laatuvaatimusten mukaisesti niin, että metalli on mahdollista laittaa kierrätykseen. Voit tuoda metallit kierrätykseen meille. Olemme lähellä sinua tulitpa sitten Hyvinkäältä, Järvenpäästä, Keravalta, Tuusulasta, Vantaalta tai muualta Uudeltamaalta!

Tutustu tarjoamiimme ratkaisuihin ja tule paikan päälle: Kelatie 23, 01450 Tuusula tai ota yhteyttä puhelimitse tai lomakkeella!

alumiiniromu

Alumiinin kierrätys

Alumiinista voidaan kierrättää jopa 95% – 98%. Alumiinin kysyntä materiaalina onkin kasvanut tasaisesti, sillä sitä voidaan käyttää lähes missä tahansa: elektroniikassa, huonekaluissa, moottoreissa, lentokoneissa ja juomatölkeissä. Alumiini on maailman toiseksi käytetyin metalli raudan jälkeen.

Kuparin kierrätys

Kupari johtaa hyvin sähköä ja siksi puhdasta kuparia käytetäänkin pääasiassa elektroniikassa ja sähköjohdoissa. Kuparia hyödynnetään sen lämmönjohtokyvyn vuoksi myös esimerkiksi ruuanlaittovälineissä kuten kattiloissa, pannuissa ja vedenkeittimissä. Kupari on helposti kierrätettävä metalli, jonka ominaisuuksia voidaan muokata seostamalla tai valmistusmenetelmää vaihtamalla.
Romukupari
romu messinki

Messingin kierrätys

Kuparimetalleihin kuuluvan messingin kierrätys on yleistä. Kierrätetty messinki voidaan sulattaa uudelleen ja siitä tehdään muun muassa hanoja, putkia, koriste- ja taide-esineitä sekä ovenkahvoja ja vetoketjuja.

Ruostumattoman teräksen kierrätys

Ruostumaton teräs on maailman kierrätetyin romumetalli. Se on 100-prosenttisesti kierrätettävää, ja sen laatu säilyy kierrätyksestä huolimatta. Ruostumattoman teräksen etu onkin sen korroosion kestävyys sekä helposti puhdistettava pinta. Ruostumaton teräs ei ruostu vedessä ja siksi sitä käytetäänkin paljon kosteissa ja märissä olosuhteissa, kuten putkien ja säiliöiden valmistusmateriaalina.
ruostumaton teräs
romuakku

Lyijyn kierrätys

Lyijyn asianmukainen kierrätys on äärimmäisen tärkeää, sillä siitä on paljon haittoja paitsi ympäristölle, myös ihmisen terveydelle. Lyijy kerääntyy luonnossa maaperään, kasveihin ja sieniin ja yhä edelleen niitä syöviin eläimiin. Kierrätettyä lyijyä käytetään nykyään seoksena ja yhdisteinä mm. sähkö- ja telekaapeleissa, teollisuuden laitteissa ja akuissa.

Tinan kierrätys

Tina luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi ja siksi se on kierrätettävä huolellisesti. Tinaa ei saa hävittää normaalin talousjätteen mukana, vaan se tulee kierrättää metalliromuna. Tinaa käytetään yleisimmin sekoitettuna muihin metalleihin.
tinan kierrätys
kaapeliromu

Kaapelien kierrätys

Metallia ja kuparia sisältävät johdot ja kaapelit ovat metalliromua ja kuuluvat metallinkierrätykseen. Kupari- ja alumiinikaapeleista voidaan jalostaa kierrätysraaka-aineita: kaapeleista saatua kuparia ja alumiinia voidaan käyttää uuden kuparin ja alumiinin valmistukseen.

Yhteydenottolomake